Национал от „ЦСКА-София“ е дал положителна проба за допинг

17:34, 27 авг 22 / Спорт 25 2584 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Футболистът на ЦСКА-София Георги Йомов е дал положителна проба за допинг, съобщиха от столичния клуб, като обясниха, че това е и причината националът да не вземе участие в реванша срещу „Базел“ от плейофния кръг на квалификациите за Лигата на конференцията в четвъртък.

Мечтата угасна: ЦСКА-София приключи в Европа

„На 25.08., няколко часа преди мача с „Базел“, ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов. Пробата от урина беше взета на 28.07. след домакинската среща с „Гьорче Петров“. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, не можем да разкрием коя е въпросната субстанция“, обявиха от ЦСКА-София“ в официалния си профил във Facebook.

Оттам посочват, че предстои пълно разследване до изясняване на случая. Междувременно, Георги има срок до 1 септември да даде своето становище пред международните антодопингови органи. Футболистът е с временно спрени права за срок от 90 дни.

„Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено“, изтъкват още от „ЦСКА-София“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама