Първи дербита в Серия А за новия сезон в ефира на MAX Sport през уикенда

12:56, 26 авг 22 / Спорт 25 1383 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Първи дербита в Серия А за новия сезон в ефира на MAX Sport през уикенда.

Като най-любопитен двубой се очертава дербито „Ювентус“ – „Рома“. „Старата госпожа“ не крие амбициите, които винаги са свързани с борбата за титлата, но в предишния мач срещу Сампдория представянето бе неубедително и „бяло-черните“ не можаха да победят, срещата завърши 0:0. Римляните пък започват силно шампионата и са един от трите тима, които стартираха с по две победи в първите два кръга. „Вълците“ спечелиха с по 1:0 срещу Салернитана и новака Кремонезе. Последният мач между Юве и Рома също предвещава интересен двубой този уикенд. През януари двата тима сътвориха голово шоу със 7 попадения, което завърши с успех с 4:3 за „бианконерите“ на „Олимпико“.

„Ювентус“ е и в серия от 3 поредни победи в директните сблъсъци, а последните 10 мача също дават предимство на тима от Торино – 6 победи за „Ювентус“, 2 равенства и 2 успеха за „Рома“. Сега двата тима се изправят на „Ювентус стейдиъм“ в събота вечер, 27 август, от 19:30 ч. и зрителите ще могат да гледат срещата пряко по MAX Sport 3.

Началото на кръга е още в петък вечер и също ще предложи любопитен двубой – „Лацио“ – „Интер“. Римските „орли“ стартираха шампионата с победа и равенство, докато „нерадзурите“ записаха два успеха. Двата тима се изправят един срещу друг на 26 август от 21:45 ч. и ще бъде излъчен по MAX Sport 3.

Неделната програма също включва интригуващ мач от италианския шампионат. В него „Фиорентина“ приема „Наполи“. Подобно на миналия сезон, когато започнаха с 8 победи в първите 8 кръга, неаполитанците отново стартират силно. „Небесносините“ постигнаха два убедителни успеха – с 5:2 срещу Верона и с 4:0 срещу Монца, и се настаниха на лидерската позиция в класирането. Сега неаполитанците обаче се изправят срещу черната си котка от миналия сезон „Фиорентина“. „Виолетовите“ спечелиха последния директен сблъсък с 3:2 в Неапол, а преди това покосиха съперника насред „Диего Армандо Марадона“ с 5:2 за Купата на Италия. Ще успее ли „Фиорентина“ отново да изненада „Наполи“? Зрителите ще разберат на 28 август от 21:45 ч. по MAX Sport 3.

LaLiga пък се очертава да предложи вълнуваща неделя вечер с участието на двата гранда „Барселона“ и „Реал Мадрид“.

Първи ще играе „Барселона“ с домакинство на завърналия се в елита „Валядолид“. След поражението на старта срещу Райо Валекано, каталунците показаха съвсем различно лице при гостуването си на Реал Сосиедад във втория кръг и спечелиха с 4:1. В Сан Себастиан головата си сметка в LaLiga откри новата голяма звезда на тима Роберт Левандовски, който реализира две от попаденията за успеха. Сега за Барса предстои наглед по-лесна задача срещу „Валядолид“. Двубоят е на 27 август от 20:30 ч. и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 4.

„Реал Мадрид“ пък също ще играе в Барселона, но срещу „Еспаньол“. Шампионите стартираха сезона с 2 поредни победи и ще търсят нов успех насред Каталуня. Този двубой също е в събота вечер, но от 23:00 ч., и също ще бъде част от програмата на MAX Sport 4.

През уикенда зрителите на MAX Sport ще могат да гледат изявите на националния отбор на България по волейбол на световното първенство. Първият мач на националите е в петък вечер от 21:30 ч. срещу Полша. В неделя, на 28 август, от 18:30 ч. пък предстои нов тежък двубой срещу САЩ. Мачовете на „лъвовете“ феновете ще могат да проследят пряко по MAX Sport 1.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама