Мечтата угасна: ЦСКА-София приключи в Европа

09:33, 26 авг 22 / Спорт 25 2200 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 

ЦСКА-София отпадна на последното стъпало преди групите на Лига на конференцията. „Червените“ загубиха с 0:2 от „Базел“ в Швейцария в реванш от плейофите и бяха елиминирани с общ резултат 1:2 от двата мача. Така тимът се размина с възможността за втора поредна година да играе в груповата фаза на третия по сила евротурнир, пише „Сега“

Пренавитост или стъписване пред съперника лиши ЦСКА-София от възможността да покаже възможностите си. Треньорът Саша Илич бе заложил на дефанзивна игра, с изчакване за контраатаки, но това не се оказа печеливша тактика. До почивката вратарят Густаво Бусато на четири пъти спаси ЦСКА-София.

В 67-ата мин. обаче „Базел“ успя да поведе. Капитанът Фабиан Фрай бе оставен непокрит в наказателното поле и този път Бусато нямаше какво да направи - 1:0 за домакините.

Това попадение не предизвика желаната реакция у играчите на ЦСКА-София. Те така и не съумяха да организират смислени атаки, които да застрашат вратата на „Базел“. За сметка на това швейцарците упражниха силен финален натиск в търсене на втори гол, за да не стигат до продължения. И успяха да го вкарат. В 84-ата мин. Михаел Ланг получи пас от Дариан Малес и от малък ъгъл заби точно за 2:0. До края „Базел“ можеше дори да увеличи аванса си срещу стъписаните играчи на ЦСКА-София.

По този начин швейцарският тим успя да вземе своеобразен реванш за загубата с 1:3 през 2020 г., която тогава класира българския тим за групите на Лига Европа.

РАЗОЧАРОВАНИЯТ ИЛИЧ

След мача треньорът на ЦСКА-София Саша Илич разбираемо бе в минорно настроение. „Първото полувреме беше слабо за нас. Допуснахме две грешки и два гола - това е футболът. Моите футболисти дадоха максимума си. Днес защитавахме честта на фланелката. „Базел“ имаше 4-5 положения през първото полувреме, които бяха много добри. Допуснахме го, имахме 25 минути до края. Каквото било - било. Имахме атаки, които не развихме както трябва. Явно това не е било нашият ден. „Базел“ има изобилие от качествени футболисти.  Станислав Шопов бе повален от болест преди първия мач. Георги Йомов днес не се чувстваше добре - трябваше да се справяме без тях. 

ЦСКА опитва година след година да играе в Европа. Опитахме да вдигнем играчите психически и физически. Най-тежкият проблем след елиминацията е да вдигнеш футболистите психологически“, коментира сърбинът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама