Голямо завръщане у дома за Мария Бакалова

21:15, 25 авг 22 / Култура 25 3944 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Завръщане у дома за Мария Бакалова, която ще играе в и ще продуцира „Триумф“, първия филм, който снима в родната си България след пробивната ѝ роля в „Борат 2“, която стартира холивудската ѝ кариера и я направи първата българка, номинирана за „Оскар“.

Мария се присъединява към актьорския състав на „Триумф“ заедно с друг български актьор, пожънал международен успех – Юлиан Костов от „Shadow and Bones“ на NETFLIX.

Двамата ще продуцират „Триумф“ чрез своята компания „Five Oceans“, съобщи Deadline

Мрачната комедия „Триумф“ (Триумф) е режисирана от едни от най-награждаваните български режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Техният най-нов филм „Бащата“, включващ Бакалова, бе избран в надпреварата за международния „Оскар” за 2021 г. на България, след като спечели Голямата награда на филмовия фестивал в „Карлови Вари” през 2019 г.

Мария Бакалова, която ще изиграе главната роля, и Юлиан Костов се присъединяват към водещите български актьори Юлиян Вергов и звездата от „Бащата“ Маргита Гошева.

Мария Бакалова ще играе във филм на София Копола

„Триумф“ е военна сатира, вдъхновена от добре познати, диви събития от реалния живот от 90-те години, когато в хаотичните последици от падането на комунизма, оперативна група, съставена от високопоставени офицери от българската армия и екстрасенси, предприема строго секретна военна операция в малкото село Царичина, за да изкопае неуловим извънземен артефакт, който ще промени хода на историята и ще направи България отново велика.

В момента в България текат снимките на „Триумф“, част от филмовата трилогия на Грозева и Вълчанов, която включва още „Урокът“ от 2014 г. и „Слава“ от 2016 г. Грозева и Вълчанов, както и Костов, изиграха ключови роли в успеха на Бакалова с „Борат 2“, който ѝ донесе номинация за „Оскар“ през 2021 г.

Тъй като обучението по актьорско майсторство в България традиционно е насочено предимно към театъра, много от това, което Бакалова е научила за актьорското майсторство пред камера, което ѝ е помогнало да изиграе брилянтно ролята си в Борат, тя дължи на Грозева и Вълчанов, каза актрисата пред Deadline през 2020 г. Топ кинаджиите са преподавали в единствения клас по актьорско майсторство в НАТФИЗ, докато Бакалова е студентка там, а тя го е харесала толкова много, че се включва доброволно, за да им помага с графика и други задачи, за да може да присъства всяка седмица – не само когато е бил нейният ред да снима. Тя дори пътува с Грозева и Вълчанов на снимачната площадка на филм, който двамата режисират и им помага безплатно, за да може да гледа и да се учи от тях.

Мария Бакалова е била трета година в НАТФИЗ, когато един от режисьорите я кани на прослушване за малка роля в „Бащата“, която Мария получава. Филмът се завъртя в международния фестивален кръг и там е видян от Нанси Бишоп, кастинг директор на Borat Subsequent Moviefilm. Докато е търсела актриса, която да изиграе дъщерята на Борат - Тутар, тя вече се е свързала с Юлиан Костов и го моли да съдейства за намирането на млади български актриси за прослушване. Тогава Мария и Юлиян не се познават, но се сприятеляват докато Костов ѝ помага за прослушването, а сега двамата са продуцентски партньори и много добри приятели. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама