Двама полицаи загинаха при гонка с автобус с нелегални мигранти

15:50, 25 авг 22 25 2868 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Двама полицаи загинаха, след като автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас. Инцидентът е станал около 05.00 ч. сутринта на натоварено кръгово кръстовище, откъдето преминава целият трафик към Южното Черноморие. Заради часа на инцидента трафикът не е бил интензивен, съобщи Нова телевизия.

Единият загинал полицай е на 43 години, командир на отделение от Първо районно, с 18 годни стаж. Вторият загинал е също от Първо районно, със 7 години стаж в системата.

Преди катастрофата е имало два опита автобусът да бъде спрян и проверен на КПП-та на гранична полиция, разположени през няколко километра преди Бургас. Шофьорът му обаче не се е подчинил. Третият опит е бил направен от служители на областната дирекция на МВР в града и при него е станал и инцидентът. От следи по пътното платно става ясно, че е имало преследване между автобуса, който е с чужда регистрация и полицейски екип. Патрулът е направил опит да препречи пътя на автобуса, когато е станала катастрофата.

В автобуса са превозвани 47 мигранти от Сирия – мъже, жени и деца. Сред тях няма тежко пострадали при инцидента.

Петима са задържани след тежкия инцидент - трима сирийци и двама българи. Сирийски гражданин е задържан веднага след катастрофата. Още двама сирийски граждани са задържани в хода на специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора и Първомай. Двама от сирийите са получили хуманитарна закрила в страната ни. Единият е собственикът на фирмата, продала преди дни автобуса. Вторият има отношение към превозването на мигрантите, съобщиха от ОДМВР-Бургас. По случая са задържани и двама български граждани. Продължава работата за изясняването на всички факти и обстоятелства, съобщиха от МВР.

Петък ще бъде обявен за ден на траур в Бургас заради катастрофата, при която загинаха двама полицаи. Това заяви кметът на града Димитър Николов, цитиран от bTV. „В моите очи те са герои и искрено изказвам съболезнования към техните близки, приятели, колеги и роднини“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:20, 25 авг 22

Бог да ги прости момчетата. Изпълнили са си служебния дълг достойно! Чест и почитания и светъл път към Небесното царство! А виновните са много, един от тях е Валери Симеонов за разбитата му ограда, както и този Моллов, братовчед на прокурора, дясна ръка на милиционерчето Гешев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама