Тити Папазов си тръгва от ръководството на „Левски“ „под натиск“

10:43, 24 авг 22 / Спорт 25 1998 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Баскетболният треньор Константин Папазов обяви, че е подал оставка като член на надзорния съвет на футболния „Левски“. Причината - бил поставен под натиск.

„Подадох оставка от Надзорния съвет. Собственикът трябва да реши дали ще я приеме. Бях принуден да взема това решение под натиск. Мисля, че ако аз съм проблемът, това е най-лесното решение за мен. Винаги съм работил с любов за ЛЕВСКИ и абсолютно безкористно“, написа той във Facebook, без да обясни откъде идва въпросният натиск и кой е проблемът, за който споменава.

Папазов добавя, че е горд, че преди малко повече от две години е бил в основата „Левски“ да си възстанови своята автентичност. 

Още в началото на юни на повърхността излезе напрежение между Папазов и Станимир Стоилов. Тогава треньорът на футболния отбор го призова да спази обещанието си и да плати задължение към фирма за спортна екипировка заради разваления договор в размер на 110 хил. лева. „Надявам се да си изпълни обещанието. Не отива под никаква форма на човек от надзорния съвет (на Левски) да прави излишни разходи, да обещаваш пред цяла България и да не ги чистиш, а да товарим излишно привържениците и спонсора, заяви тогава Стоилов, цитиран от „Дневник“.

Думите на Папазов идват часове след срещата между ръководството на футболния „Левски“, представители на привържениците и мажоритарния акционер на спонсора Мило Борисов. След нея никой от присъстващите не говори пред журналистите.

По-късно друг член на надзорния съвет, Петър Ганев, заяви, че срещата е била дълга, откровена и отдавна чакана и темата е била свързана с бъдещето на „Левски“.

„Клуб, привърженици и спонсор поставиха всички проблеми на масата, потърсиха възможни решения и дадоха началото на процес, който цели пълното оздравяване на любимия клуб. Вярвам, че всички замесени страни оценяват отговорността „Левскида продължи развитието си в правилната посока. Затова и няма „лавинаот коментари и изказвания непосредствено след срещата. Предстои много работа, написа Ганев във Facebook.

Левски“ продължава да е изправен пред финансови трудности. В дните след отпадането от евротурнирите Стоилов каза, че клубът се нуждае от приходи. „След като виждаме реалната картина, мисля, че тепърва ще се налага да търсим сериозни приходи, за да може клубът да бъде спасен, заяви той.

В края на юни изпълнителният директор Иво Ивков каза, че компанията „Юнайтед груп иска да придобие „Левски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама