Община Сливен ще санкционира за забавено възстановяване на улиците след ВиК ремонтите

17:24, 19 авг 22 / Общество 25 651 Шрифт:
Василена Йорданова

Община Сливен ще налага санкции за забавено възстановяване на улиците, по които се извършват ремонти на ВиК мрежата в града. Това съобщи пред журналисти кметът Стефан Радев. Повод за изявлението му станаха възникналите неудобства и инциденти при движението на автомобилите, за които има сигнали в Общината, включително и след последния дъжд.

Проектът за реконструкция на ВиК мрежата е различен от досегашните, тъй като не се изпълнява от Общината. Бенефициент е държавата в лицето на държавното дружество „ВиК“ ООД - Сливен. То получава финансирането, осигурява съфинансирането и цялостното управление на изпълнението.

„Този проект е много важен за нас“, каза Радев, цитиран от пресцентъра на Община Сливен. Той подчерта, че ремонтите ще донесат ползи за гражданите. От друга страна, добре е, че е привлечено европейско финансиране, защото средства в такъв размер – от 100 млн. лева, трудно биха се акумулирали от собствен ресурс.

Подобни проекти се изпълняват в момента и в други градове в страната и навсякъде има неудобства, свързани с улици и тротоари, тъй като дейностите са под земята, допълни градоначалникът. Така е и в община Сливен. „Ние разбираме това. Но колкото и да сме толерантни, имаме забележки, свързани със забавеното възстановяване на асфалта и ще започнем да налагаме санкции“, подчерта Стефан Радев. Проблеми съществуват и с навременното почистване на дъждопреливните шахти и те също трябва да бъдат отстранени.

Общината оказва пълно съдействие на водното дружество, според правомощията си, за изпълнението на проекта. Но и изисква работата да бъде оптимизирана така, че всички възстановителни дейности да се извършват в предвидения 6-месечен срок, съгласно действащата общинска наредба.

През следващата седмица се очаква „ВиК“ да представи подробен график как ще се работи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама