Валежите продължават

07:00, 22 авг 22 25 1796 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, валежи ще има на повече места в Западна и Централна България.

В Западна и Централна България ще валежите ще са значителни, придружени с гръмотевични бури. В източната част от страната ще има повече слънчеви часове, но и там на места, главно около и след обяд, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Дневните температури и в източните райони ще се понижат, максималните в по-голямата част от страната ще са между 25° и 30°, в София - около 24°.

Жълт код за интензивни валежи е в сила за 7 области - Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Софийска област и Пазарджик.
   
По Черноморието ще има повече слънчеви часове, но още преди обяд ще се развива купеста, около и след обяд - купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, според прогнозата на НИМХ.
   
Над планините в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни валежи, на места ще са значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. В планините в крайните източни райони от страната ще има повече слънчеви часове, но и там ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще е предимно умерен, ще придобие източна компонента, по най-високите масиви ще е от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама