Светлинно шоу „съживи“ Бузлуджа

18:30, 21 авг 22 / Култура 25 2722 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

3D мапинг „съживи“ Бузлуджа. Статични цветни проекции осветиха за пръв път фасадата на монумента по време на второто издание на благотворителния фестивал „Open Buzludzha“. Той се провежда в подкрепа на опазването на бившия Дом-паметник на БКП на върха, известен повече като „чинията“, и вдъхването на нов живот на културно-историческото наследство, предаде БНТ.

Светлинните творби са създадени от MP STUDIO, които от 2008 г. насам създават 3D мапинг и интерактивни визуални решения за събития с реализирани над 450 проекта в 20 държави. „В първата вечер на фестивала Бузлуджа беше неземна, благодарение на 3D мапинга на MP STUDIO. A звукът от диджейския пулт, разположен до самия паметник, допълваше космическото изживяване“, споделят организаторите.

Тази година мотото на фестивала е „Ти си ключът. Отвори Бузлуджа“, защото организаторите вярват, че заедно можем да отворим всяка врата. Актуалната цел е обезопасяването на монумент Бузлуджа и отварянето му за посетители в актуалния му вид. Затова и парите, които ще бъдат събрани като печалба от фестивала, ще бъдат вложени за тази цел.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама