България със световна титла на джаги

18:30, 20 авг 22 / Спорт 25 2420 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Невероятен успех за женския национален отбор по джаги на България. Момичетата извоюваха дългоочаквана титла на ежегодните световни серии на маса Гарландо. Първенството се проведе в Сейнт Пйолтен, Австрия.

След квалификационната фаза с две победи от три мача, в елиминациите на първи и втори кръг българките пребориха отборите на Унгария и Германия. Така на финала момичетата ни се срещнаха с отбора на Швейцария. Националките ни категорично взеха победата с резултат 20:10 и вдигнаха гордо купата. След този успех женският ни национален отбор е в челната тройка на световната ранглиста по футбол на маса, съобщиха от Българската джаги федерация.

Мъжкият ни национален отбор зае пето място в крайното класиране на този турнир и в момента заема осма позиция в световната подредба. Нашите състезатели се прибраха с още победи от първенството в Австрия. Джагоарката Вероника Минчева спечели бронзов медал в дисциплината жени единици след редица впечатляващи мачове, а двойката ни Екатерина Атанасова – Благовеста Герова се класира на четвърта позиция при жените двойки.

В дисциплината класик жени двойки Светлана Жечкова – Вероника Минчева и Екатерина Атанасова – Благовеста Герова се класираха на седма позиция след мачовете си на четвъртфинал. При смесените двойки най-напред в класацията сред българите достигнаха Денис Бисеров и Екатерина Атанасова, които заеха десето място сред над 70 двойки. След броени дни в Германия предстои Световно първенство на маса Леонхарт.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама