Дъжд и гръмотевици в Западна България

08:00, 21 авг 22 25 1838 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Жълт код за дъжд и гръмотевици е в сила за Западна България. Предупреждението важи за 16 области – Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София- град, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Стара Загора.

Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. Очакваните количества валежи са 25-40 мм, главно в планинските райони, за кратко време са възможни и повече. Валежите ще продължат и през нощта срещу понеделник.

В часовете след обяд и преди полунощ има условия в отделни райони валежите да са временно интензивни и значителни по количество. Вятърът ще стане от северозапад и с него ще прониква хладен въздух, температурите в западната половина от страната ще се понижат значително, максималните ще са 23°-28°.

В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи до 32°-33°. Там валежи ще има само на отделни места и ще са по-слаби, според прогнозата на НИМХя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама