ДБ към ПП: Желаем ви успех

09:18, 19 авг 22 / Политика 25 2411 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Демократична България” вече съсредоточи своите сили и опит върху предизборната кампания с най-важната ни задача да мотивираме всички демократично мислещи хора да излязат на 2 октомври и да дадат своя глас за свободното и неизменно европейско бъдеще на България. Това се посочва в позиция на партията в отговор на решението на „Продължаваме промяната“ да се явят самостоятелно на изборите.

ПП и ДБ ще се явят отделно на изборите

„Уважаваме решението на лидерите на „Продължаваме промяната”, но в същото време продължаваме да вярваме, че единствено мащабно обединение на демократичните сили може да гарантира съставяне на стабилно мнозинство, да защити националния интерес като гарантира евроатлантическия курс на страната, да преведе България през множеството кризи и да осигури стабилно управление. Желаем успех на „Продължаваме промяната” в предстоящите избори“, посочват още от движението.

Мирчев: ДБ няма притеснения и страх от самостоятелно явяване на изборите

„Демократична България“ няма притеснения и страх от самостоятелно явяване на изборите. ДБ е в отлична кондиция, намираме се в много добра форма. Това заяви пред БНТ Ивайло Мирчев от „Да, България“.

Той е категоричен, че не може да се говори за пропуснати ползи след решението на ПП да не се явят заедно с ДБ на изборите. „Ние уважаваме решението на колегите от ПП, но продължаваме да считаме, че правилният път беше да предложим на хората антикорупционна коалиция, да предложим политическа сила, която да гарантира и продължи евроатлантическата ориентация на страната и да ни преведе през кризите“, каза той.

Мирчева сравни България с кораб, който е в бурно море от кризи - икономическа, здравна, военна и наближаваща рецесия.

„Българите очакват лидерство и държавническо поведение. Трябва да предложим решения. Вместо да се занимаваме с дълбочинни социологически изследвания, трябва да преведем кораба през бурите. Това беше целта пред ДБ“, уточни той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама