Горещини и в петък

07:00, 19 авг 22 25 2030 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес температурите ще бъдат с още около градус по-високи от вчера, а предупреждение за опасно горещо време е обявено в повече области от страната. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София - около 34°. Ще се задържи предимно слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър.

Слънчево време и по Черноморието. Там вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще е слабо.

И в планините ще бъде слънчево. След обяд над Източна Стара планина, Странджа и Сакар ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури ще останат почти без промяна - в курортите от 22 градуса на Алеко до 29 градуса в Банско.

Валежи и гръмотевични бури се очакват през почивните дни – в събота след обяд в Западна, а в неделя - и в Централна България. Възможни са и градушки. В източните райони от страната, където слаби превалявания ще има само на отделни места в неделя, ще остане горещо, но в западните температурите съществено ще се понижат.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама