Спират камионите на паркинги у нас, за да няма трафик около Видин и Русе

14:30, 17 авг 22 / Политика 25 2481 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

 

МВР и министерството на транспорта действат по план, който да предотвратява струпването на товарни автомобили по северната ни граница в Русе и Видин.

От вчера камионите се спират на паркинги и се пропускат поетапно, като от днес трафикът ще се регулира още от Свиленград, обяви вицепремиерът и МВР министър Иван Демерджиев.

„Ще покрием цялото трасе от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят нашите постове и да продължават към северната граница и да осигурим поетапното им пропускане на територията на цялата страна“, посочи той, цитиран от БНР.

С 20% се е увеличил тежкотоварният трафик

Има изключително увеличение на трафика на камиони по пътища в порядъка на 20% годишно - особено между граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ и граничните пунктове по северната граница на страната“, каза още служебният министър на вътрешните работи.

Не сме сигурни, че тежкият трафик се дължи само на войната в Украйна. Трайното решаване трябва да обхване всички пътни отсечки от ГКПП „Капитан Андреево“ до северната граница - Русе, Видин, посочи Демерджиев.

Премиерът очаква МВР да упражнява сериозен контрол

В началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев обяви, че очаква МВР да упражнява сериозен контрол върху движението по пътищата.

Той благодари на всички, които в неделната вечер не са подминали 217-тия километър на автомагистрала „Тракия“ и са спрели, за да помогнат на децата и възрастните в катастрофиралия сръбски автобус. Премиерът добави, че е впечатлен от бързата и адекватна светкавична реакция.

Донев припомни на министрите старата българска поговорка, че когато се обърне колата, пътища много, но и допълни:  „При този инцидент обаче преобърналият се автобус стана повод да видим, че пътят е един и заедно можем да се справим дори и в най-тежките изпитания. Катастрофата събра на магистралата хора, различни по професия, по местоживеене, по възраст, дори и по възгледи, но те бяха заедно и помогнаха на хора в беда. Впечатлен съм и признателен за светкавичната и адекватна реакция на всички, които в неделя вечер не подминаха 217-ия км на магистрала „Тракия“, мислейки си: „Това не е моя работа“.

Служебният премиер припомни участието си в Националното съвещание на МВР и отново поиска контрол. „От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата за движение. Да върнем вниманието си към живота е призивът ни към всички, защото ако ценим живота, своя и на непознатият в насрещното платно, ще следваме закона вътре в нас“, посочи той, цитиран от БНР. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама