Бивш вицепремиер на Радев поема „Булгаргаз“

20:27, 16 авг 22 25 2205 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Българският енергиен холдинг сменя четирима от петчленния управителен съвет на дъщерното си дружество Булгаргаз“. Това стана ясно от внесено още същия ден заявление за вписване на новия състав в Търговския регистър.

Освобождават се, но продължавайки да носят отговорност, изпълнителният директор Людмил Йоцов и членовете на борда Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. Председателят Иван Топчийски обаче запазва поста си.

За изпълнителен директор е избрана Деница Златева, която беше вицепремиер по европредседателството в първия служебен кабинет на Румен Радев през 2017 г. с премиер Огнян Герджиков. В борда влизат Димитър Спасов, Татян Петрова-Бояджиева и Веселив Синабов, който е работил в държавния газов оператор „Булгартрансгаз“ и в частната „Овергаз“, пише „Мediapool“.

Мотиви за смяната в протокола от общото събрание на БЕХ не се посочват. Тя обаче беше очаквана.

Коя е Деница Златева?

Деница Златева е завършила „Корпоративен мениджмънт“. През 2008 – 2009 г. е началник кабинета на заместник министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 г. е депутат в европейския парламент, след което е депутат в 42 то Народно събрание от БСП. От 27 януари 2017 г. е служебен заместник министър-председател в правителството на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:01, 17 авг 22

Незабавно трябва да се извади от конституцията т.н. служебно правителство. Никой не е гласувал за него, и от това произтича неговата недемократичност. Радев и Донев се уляха в уволненията и назначенията. Много авторитарен стил, но диктуван от Кремъл и Митрофанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама