Сливен подкрепи с дарение проекта „Музиката вместо улицата“

16:56, 16 авг 22 25 1984 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кметът Стефан Радев и Георги Калайджиев сключиха договор за дарение от страна на Общината за сдружение „Музиката вместо улицата“.

Община Сливен предоставя безвъзмездно финансова помощ на организацията в размер на 30 хиляди лева. Сумата беше гласувана от Общинския съвет на заседание, проведено на 19 май 2022 г.

„За мен „Музиката вместо улицата“ е най-успешният проект за интеграция и Община Сливен ще продължава да го подкрепя, защото дава шанс на деца от нуждаещи се семейства да проявят своя талант в областта на класическата музика и да се реализират в живота“, каза кметът Стефан Радев. Той се надява Министерството на културата също да отпусне средства на сдружението по одобрен проект, с който Общината кандидатства по програмата за поддръжка на творчески проекти в областта на сценичните изкуства.

От своя страна Георги Калайджиев благодари на кмета за подкрепата. „От създаването на школата сме работили с помощ, предоставена от Германия и сега, когато Община Сливен ни гласува доверие, съм много щастлив и се чувствам уютно, защото става дума за нашите деца“, каза той.

Георги Калайджиев съобщи, че е на път да се реализира едно негова голяма мечта - на 13 септември предстои откриване на нов детски културен център. Той е цигулар, който от години работи в Германия.

През 2008 година създаде музикална школа за деца в родния си град Сливен. Инициативата носи името „Музиката срещу улицата”. До днес в школата са се обучавали над 300 деца, учили се да свирят на цигулка, виола, чело, контрабас, пиано, китара. Някои от тях продължават образованието си в музикалните училище в Бургас и Стара Загора, а след това и в Музикалната академия в София.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама