Ути кръстоса черпак с отец Петър

16:48, 16 авг 22 25 2036 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На Голяма Богородица, 15-ти август, празника на град Несебър, в двора на църквата „Успение Богородично“, всяка година се случва едно истинско празненство на вярата и традицията. Благодарение на неуморните усилия на отец Петър на празничната служба пристигат хиляди вярващи, отправили молитва към Богородица и чудесата, които тя е сбъднала на хората, отворили сърцата си за вярата.

Неотменна част от празника е и празничният курбан. Вече 10-та година Ути Бъчваров и неговият екип пристигат в Несебър с най-големия казан в България и готвят уникалната несебърска версия на варено телешко месо, много зеленчуци и комбинация от подправки, които само Ути знае. Целият зеленчук задружно беше подготвен още от вечерта от специалната команда за бързо кулинарно реагиране, съставена от украински бежанци, предвождана от отец Петър.

След като курбанът беше осветен от отец Петър по стара християнска традиция, той извади своето ново оръжие, а именно огромен черпак и го кръстоса с този на Ути. Освен че е обичан от цялата епархия, отчето е известен както със страхотните си кулинарни умения, така и със своя рокерски мотор и любовта си към рока.

Хиляди минаха през църквата, за да се помолят на Света Богородица светът да е малко, малко, много малко, но все пак по-добър.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама