Николай Михайлов се извини на феновете на „Левски“

15:49, 15 авг 22 / Спорт 25 2574 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вратарят и капитан на „Левски“ Николай Михайлов се извини на „сините“ фенове. Повод за това са грешките, които допусна в мача-реванш от турнира Лига на конференциите, довели до загуба с 1:2, а впоследствие и до отпадането след дузпи от малтийския „Хамрун Спартанс“. 34-годишният син на президента на БФС Борислав Михайлов говори пред сайта „ДСпорт“.

Левски изхвърча от Европа след драма с дузпи на Герена

„Болката, разочарованието и шокът, най-вече, са много големи след четвъртък вечер. Наистина още не мога да определя какво се случи в целия ход на мача. Ако трябва да върна лентата назад, малшансът беше с нас още от първата минута, до последната изпълнена дузпа. Аз мисля, че с оглед първите три мача изиграни в Европа – двата срещу ПАОК и гостуването в Малта показахме, че може да играем добър футбол, но точно в този ден нещата не се получаваха така, както ние искахме и в атакуващ, и в дефанзивен план. Най-голямото съжаление и болка за мен е, че разочаровахме нашите фенове. Мен много ме боли заради това“, казва Михайлов.

Вратарят говори и за ситуациите, при които допусна двата гола на „Хамрун“. Според него и двата пъти е имало колективни грешки и „малшансът беше огромен, но когато съдбата е срещу теб, нищо не можеш да промениш“.

„Левски“ поиска преиграване на мача с „Хамрун“

Михайлов коментира и решението на клуба да подаде контестация до УЕФА с искане мачът за се преиграе заради грешка на главния съдия при изпълнението на удар от центъра на малтийския тим след изравнителния гол на „Левски“. Решението на европейската футболна централа се очаква днес, но то най-вероятно няма да удовлетвори искането на „сините“ за преиграване, пише „Сега“.

„Факт е, че има огромна съдийска грешка. Това е една от причините да получим втория гол – човекът, който е в нашата половина“, казва Михайлов.

Капитанът на „Левски“ изрази надежда отборът да продължи възходящата линия в своята игра, започнала от идването за треньор на Станимир Стоилов през миналия сезон.

„Разочарованието е голямо, но във футбола трябва да се изправиш и да продължиш напред, защото „Левски“ в крайна сметка продължава да се бори на три фронта – за първенството, за Купата на България и за Суперкупата. Има три трофея и „Левски" трябва да се бори и за трите, колкото и да бъде тежък периодът“, смята той.

И отново се връща на отпадането от „Хамрун“: „Факт е, че мачът не се разви добре нито за мен, нито за моите съотборници. Аз нося вина за това. Искам да се извиня на нашите фенове и на всички левскари. Футболът е такъв, животът е такъв, никой не е искал да се случи по този начин. Свалям шапка на феновете, които сътвориха една уникална европейска вечер за пореден път и демонстрират своята любов всеки ден. Има и такива мачове. Няма какво друго да направиш освен да се извиниш. Целият клуб заедно трябва да продължи напред [...] Шокът е огромен за всички. Болката няма да отмине за ден или за два. Болката ще остане много дълго време, но истината е, че трябва да се продължи напред“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама