Тошко Йорданов припомни на ПП края на Троянската война

11:49, 15 авг 22 / Политика 25 2406 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ако Кирил и Асен се опитват да си играят на цитати от „Илиада“ за Троянската война, искам да им припомня как гърците изтриват от лицето на земята Троя. Тук идва другият въпрос - коя го играе хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Меналай в цялата тяхна метафора? Така Тошко Йорданов от ИТН отговори задочно на обвиненията на бившия премиер Кирил Петков, че партията му била Троянския кон в правителството.

Кирил Петков призна за огромна своя грешка

Според него ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“ действат по един и същ начин, с едни и същи методи. „Те играят един и същ танц. Кирил Петков и Асен Василев създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми“, обяви той в ефира на Нова телевизия. 

Йорданов заяви, че ИТН правят винаги това, което са обещали и казали: „Това, за което сме влезли, ще си държим на думата. ПП нарушиха споразумението и заради това падна правителството. В следващия кабинет, ако има достатъчно разумни формации (без ГЕРБ и ДПС), ще участваме в управлението. А ако не стане, ще бъдем опозиция. Опозицията в крайна сметка е по-важна от управляващите“. 

Той бе е категоричен, че ИТН не е провалила съставянето на правителства в последната година. „Когато бяхме първа сила, не получихме подкрепа за кабинет. Не сме виновни ние, защото ДБ, „Изправи се, мутри вън!“ и БСП не ни подкрепиха - мотивира се той. - По същата логика - сега, когато ПП започна да пазарува депутати... Тогава кой е виновен, че не успяха да напазаруват...“

ИТН може да е прекрасна опозиция

Нашето желание винаги е било да бъде разграден моделът „ГЕРБ/ДПС”. Ако не беше ИТН, Бойко Борисов още щеше да управлява. Искаме да правим каквото сме обещали на симпатизантите си. В следващия кабинет, ако има достатъчно разумни формации, естествено ще участваме, но без ГЕРБ и ДПС. Ако не, ще бъдем прекрасна опозиция. Даже тогава е по-добре, защото си коректив, каза още Йорданов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:30, 15 авг 22

Дребния още ли се пъчи ще гледа парламента по телевизията става въпрос за тошко

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама