Без патриотична коалиция: ВМРО се явява самостоятелно на изборите

10:27, 15 авг 22 / Политика 25 2048 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Въпреки призивите за „обединение на българофилите“, ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Това съобщи съпредседателят на партията Ангел Джамбазки.

„Политически разговори водехме с няколко политически сили, които се определят като десни, консерватиени, патриотични. Това са НФСБ, с които сме били партньори, Общество за Нова България, както и с КОД. Има разбиране и желание за съвместна работа, но е прекалено късо времето и трудно би могло да се  обяснени защо се прави такава коалиция. Тя би изглеждала едва ли не пожарен вариант. Разговорите ни ще продължат в различни формати, предпочетохме да не прибързваме, обясни той в ефира на Нова нюз.

ИТН: По-добре „сами срещу всички“, отколкото в коалиция с патриотите

Според него „Възраждане не е нито патриотична, нито националистическа, а крайно лява и крайно промосковска и залага на страхове и популизъм. Избирателите им мразят всички и гласуват напук. Те са привърженици на теории на конспирацията, смята Джамбазки. И допълва, че не е имало вариант ВМРО да се яви на изборите с ИТН. 

„В Украйна има недопустима агресия, истинска война. По това се разминаваме с Янев. Смятаме, че данъчни облекчения и намаляване на данъците са важен приоритет, сподели той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама