Прокуратурата с подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

11:33, 14 авг 22 25 2441 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Доказателствата по делото не установяват обстоятелствата, че тялото на швейцарския бизнесмен е преместено след смъртта му и че той е преобличан. Това заяви на брифинг на наблюдаващия прокурор по случая Аделина Алексиева.

Към настоящия момент няма задържано лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен, тъй като доказателствата, събрани до момента по досъдебното производство, не се установява по категоричен начин съпричастие на което и да е било лице. Няма повдигнати обвинения и няма задържани лица по това съдебно производство”, добави тя.

Швейцарски бизнесмен е убит в пернишко село

Констатирано е нараняване в белия дроб при огледа на трупа. Възложени са експертизи, от заключенията на които очакваме да разберем как е причинено нараняването и дали то е станало причина за настъпване на смъртта“, добави наблюдаващият прокурор.

В качеството на свидетели са разпитани около 5-6 лица по съдебното производство. „Работи се по много версии и са назначени голям брой експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия“, обясни директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов, цитиран от bTV.

В самия ден на убийството той е бил на работа и се е прибрал вкъщи. Тялото му е намерено на пода, не е било в колата. От прокуратурата допълниха, че не е имало видими следи от насилие.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама