„Левски“ поиска преиграване на мача с „Хамрун“

11:01, 13 авг 22 / Спорт 25 2725 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Отборът на „Левски“ е поискал от УЕФА преиграване на реванша с „Хамрун Спартанс“ от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите, заради „допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача“.

Става въпрос за ситуацията веднага след изравнителния гол на „сините“, когато играч на малтийския тим влиза в половината на „Левски“ преди изпълнението на център и секунди след това асистира за победния гол на гостите. „Левски“ отпадна от надпреварата след загуба с дузпи от „Хамрун“.

Левски изхвърча от Европа след драма с дузпи на Герена

„В петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с Хамрун. Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача. Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА“, съобщават от „Левски“.

Очаква се УЕФА да излезе с решение бързо, тъй като в четвъртък трябва да се играят плейофите за влизане в груповата фаза на турнира, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама