В София въвеждат спирки по желание

14:25, 12 авг 22 / София 25 2668 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От 13 август в столичния градски транспорт ще бъдат въведени спирки по желание.

„Пътуващите с автобусите 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 трябва да знаят, че е нужно да натиснат STOP/СТОП бутоните, за да не бъде пропусната спирката, на която искат да слязат“, обяви във Facebook зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев.

Освен пътниците, които трябва да натиснат бутона, шофьорите също имат ангажимент да следят къде има хора за качване или за слизане. Всички спирки „По желание“ ще бъдат обозначени със стикери. В превозните средства също ще бъдат разлепени стикери показващи как се уведомява шофьора при желание за слизане.

В сайта на Центъра за градска мобилност в раздел разписания ще бъде публикувана информация за всяка линия, по която има спирки „По желание“.

Наесен ще предложа на Столичния общински съвет всички спирки на територията на Столична община да станат „По желание“ по примера на редица европейски държави. Целта е така да се повиши средната скорост на градския транспорт, с което ще оптимизираме както разписанията, така и разходите по тези линии. С пропускането на спирки вече са били ускорени автобусни линии и по тях времето за пътуване намаляло с до 10 мин. Спирките „По желание“ ще допринесат за намаляването на вредните емисии, на градския шум и др.“, пише още зам.-кметът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама