„Губи се ценно време“: Незабавни преговори с „Газпром“

10:57, 12 авг 22 / Политика 25 2204 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите заводи започнаха да затварят производства и да освобождават работници, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във Facebook.

„Министърът на икономиката и индустрията тепърва ще прави анкета колко фирми работят на газ и да им дава указания да намаляват потреблението с 15%. Тези данни са налични - 28 000 предприятия ползват газ. В тях работят 250 000 души. Не ги карайте да намаляват потреблението на газ. Не може да стане. Ако го направят трябва да спрат работа, а някои от тях никога няма да могат да пуснат отново машините“, написа тя.

Енергийният министър: Разглеждаме и възобновяване на доставките от „Газпром“

Губи се ценно време в разправии и пиар акции. Темата се идеологизира и се използва да предизборна кампания, а тя е жизнено важна за държавата и народа. Решението на този етап за икономиката и домакинствата е само едно- незабавни преговори с „Газпром“. Така направиха редица европейски лидери. Ние го повтаряме от март месец. Не ако се наложи, както казва служебният министър на енергетиката. То вече е наложително“, подчерта Корнелия Нинова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:43, 12 авг 22

Нинова, стига с тоя Газпром. Отиваш на изборите у канала с тези руски терористи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама