Борислав Сандов стоял в асансьор 45 минути

11:55, 10 авг 22 25 2719 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бовшият вицепремиер и министър на околната среда и водите Борислав Сандов заседна в асансьор за дълго време. Самият той разказа за неприятната случка във Facebook.

Как пък точно в асансьора ме завари тази авария...

За 45 мин висене в тъмния асансьор поне разбрах, че още една система в България има нужда от реформа. През аварийното копче първо се свързах с дежурния техник, който обаче бил нощна смяна и не трябвало да вдига, та ми затвори и обеща да не вдига при второто натискане. При повторния опит той не вдигна, но не вдигна и никой друг. Така беше и при третото прозвъняване. На четвъртия път се свързах. Обещаха да дойдат бързо. Но явно 25 мин не влиза в графата „бързо“, нищо че асансьорния сервиз е базиран в съседния квартал. Обадих се още веднъж. Вдигна ми друг човек и ми се скара, задето съм му търсел отговорност, при положение че не съм говорил точно с него предишния път. Той не обеща да дойдат бързо, но поне за втори път казах в кой точно асансьор съм заседнал“, обясни Сандов.

„Обадих се на Комисията за защита на потребителите, за да разбера има ли някакъв предвиден в закона срок, в който са длъжни да ме извадят от асансьора. Съчувстваха ми, но не бяха срещали такъв казус. Поне ми казаха кой е контролиращия орган към тези сервизи - Държавната агенция за технически и метрологичен надзор. Дадоха ми и телефонен номер. Оказа се номера на зам.-директора, на който благодаря за съдействието. Той е споделил с директора на съответното звено, който пък се е обадил на директора на фирмата за асансьорен сервиз, с която явно нашия вход има договор“, продължава разказа си бившият министър.

„Този път обаждането в асансьора беше входящо, през системата за аварийна помощ. Казаха ми, че скоро ще са при мен. Попитах ги какво е „скоро“. Казаха ми 5 мин. След точно 5 мин. електрозахранването най-сетне беше възстановено. Излезнах от асансьора и изчаках техниците пред блока. След малко пристигнаха и те. Поговорихме си за комуникацията в такива ситуации. Добре, че нямам клаустрофобия. И че изпуснах само една среща, която не беше супер важна и лесно я пренасочих за утре“, посочи той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:31, 10 авг 22

"има ли някакъв предвиден в закона срок, в който са длъжни да ме извадят от асансьора" хаха Аз, ако чуя, че е Саднов вътре, повече никога няма да си вдигна телефона, нека си седи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама