Десислава Атанасова и Лена Бориславова се „захапаха“ във Facebook

10:22, 10 авг 22 / Политика 25 3363 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Десислава Атанасова от ГЕРБ и бившият началник на премиерския кабинет Лена Бориславова се „захапаха“ във Facebook. Повод стана газовата диверсификация.

Вчера Атанасова сподели пост на Бориславова в социалната мрежа от 1 юли, в който тя обяснява, че азерски газ тече в пълен обем към България. „Не мога да разбера защо се тревожите От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност“, иронизира я Атанасова.

По комплексите на тема газ ще ги познаете“, отговори ѝ Лена Бориславова днес отново във Facebook. „Как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото: Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например „Кулата – Сидирокастро“, и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът „Петков“ да свърши тази работа“, посочва Лена.

В поста си тя пише още:

Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерскят газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.

Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно, и митът за „посредниците“ съвсем ще рухне.

Пригласят активно на внушенията, че „Газпром“ нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.

Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения „Балкански поток“, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки „Газпром“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:00, 10 авг 22

Тази миризлива простакеса Атанасова да си вземат мутрата- бандит, и цялото им престъпно управление да се омита.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама