Спешно осигуряват по една линейка за всеки морски курорт

16:14, 09 авг 22 / Политика 25 617 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Спешно ще се осигури по една допълнителна линейка за всеки един от нашите курорти по Черноморието. Това са се разбрали на среща туристическият министър Илин Димитров и здравният му колега Асен Меджидиев, обяви при представянето на приоритетите си Илин Димитров.

По-късно ще се изгради Координационен център за спешна помощ на българското Черноморие, който ще бъде между Бяла и Бургас, каза още министър Димитров.

В момента здравното обслужване по Черноморието има много проблеми. Има сигнали, че от туристи се искат по 200-300 лева за инжекция и не е ясно какво е нормативното основание за това.

До края на мандата на правителството туристическото министерство ще подготви Закон за гаранционния фонд за туроперататурите, както и Закон за единна браншова камара, каза още Димитров, цитиран от „24 часа“.

От Министерството на туризма обявиха и действията си за предстоящия зимен сезон. Ключовите думи са предвидимост и сигурност. Един от приоритетите е оптимизиране на всички процеси по веригата на доставка, което включва зелени коридори за идващите туристи при неблагоприятно развитие на пандемията, облекчено преминаване през ГКПП-та, реципрочно договаряне за отмяна на зелени сертификати с Румъния и съседни страни при развитие на пандемията от COVID-19 и готовност на летищата за посрещане на туристопотока

При необходимост ще бъде договаряно отпадането на зелени сертификати на реципрочен принцип. „България трябва да излъчи много силен сигнал, че е гостоприемна и сигурна, отворена за гости и туристи“, обясняват от ведомството.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама