Свлачище затрупа заведение край „Албена“

14:26, 09 авг 22 25 2237 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Свлачище е паднало на плаж в Община Балчик, на север от „Албена“, съобщи директорът на пожарната главен комисар Николай Николов пред bTV.

Затрупана е половината част на заведение „Моби Дик“, в което по това време са били мъж и жена, която е била от персонала. И двамата са извадени и са контактни.

По информация на БНТ мъжът е настанен във варненската болница „Света Анна“ с наранявания на меките тъкани, без счупвания и други сериозни травми. Бил е контактен и адекватен при пристигането си.

В по-тежко състояние е жената, която е настанена в МБАЛ Добрич и е в реанимацията.

В момента екипи правят оглед на терена, след което ще започне разчистване на пътя, за да могат хората, които се намират на плажа между курорта Албена и Балчик, да вземат автомобилите си.

Освен заведението има затрупани коли и каравани. Предстои да се затворят и всички останали заведения в съседство, тъй като от пожарната имат опасения за нови свлачища в района.

Това не е първи подобен инцидент на това място. В района е имало затрупани каравани и коли, потвърдиха още от Община Балчик. Към мястото веднага е била изпратена тежка техника. Пристигнали са и екипи на пожарната от Албена и Балчик.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама