Серина Уилямс се оттегля от професионалния тенис

17:22, 09 авг 22 / Спорт 25 2638 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Серина Уилямс се оттегля от професионалния тенис. Това обяви самата тя пред авторитетното списание Vogue.

Това е най-трудното нещо, което мога да си представя“, посочва легендата в женския тенис в най-новия брой на изданието, на чиято корица ще бъде. „Не искам това да е краят, но в същото време съм готова за нови преживявания“, допълва 40-годишната тенисистка.

Оттеглянето на Серина от активния спорт няма да е веднага, уточнява вестник „Дейли мейл“. Тенисистката споделя, че се надява все пак да участва в турнира US Open в Ню Йорк. „За нещастие не бях готова да спечеля „Уимбълдън“ тази година“, подчертава Уилямс и заявява: „Не знам дали ще съм готова да спечеля в Ню Йорк. Но определено ще се опитам“.

Пред Vogue 23-кратната шампионка от Големия шлем споделя, че иска да прекарва повече време със съпруга си Алексис и 5-годишната им дъщеря Олимпия. Тя разкри и че би искала да има и второ дете, пише Нова телевизия.

Серина Уилямс записа първа победа от повече от година

Бившата водачка в световната ранглиста Серина Уилямс се класира за втория кръг на WTA 1000 турнира по тенис в Торонто след победа на старта над испанката Нурия Парисас Диас с 6:3, 6:4.

Трикратната победителка в турнира изигра едва втория си мач на сингъл след завръщането си в игра на Уимбълдън през юни след дълго лечение на контузия и записа първа победа от 15 месеца насам.

В тежки метеорологични условия - горещо време, съчетано с висока влажност, 40-годишната Серина Уилямс успя да се наложи след двучасов мач, предаде БНР. 

Във втория кръг носителката на 23 титли от Големия шлем американка ще срещне победителката от срещата между олимпийската шампионка Белинда Бенчич и чехкинята Тереза Мартинцова.

Във втория кръг продължава и бившата номер 1 Симона Халеп. Румънката се наложи с лекота над хърватската квалификантка Дона Векич с 6:0, 6:2 за час игра.

Успех на старта записа и шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина от Казахстан, която се наложи чехкинята Мари Боузкова със 7:5, 6:7(3), 6:1.

Рибакина очаква във втория кръг победителката от сблъсъка между 10-ата в схемата Коко Гоф и Медисън Бренгъл.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама