Лимонада за смет на плажа в Поморие

20:05, 08 авг 22 25 2259 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Собственик на заведение на централния плаж в Поморие раздава безплатно освежаващи напитки срещу събран боклук от плажа. Инициативата „Лимонада за смет“ организира през лятото за трета поредна година собственикът на обекта Йордан Иванов на 33 г. За БТА той разказа, че идеята му е чрез тази инициатива да подкани хората да пазят чисти плажовете.

„Не мога да кажа с точност колко са събраните кофички с боклук за три години. Много са. През миналия сезон събраните от пясъка фасове бяха близо 60 хил. И това лято отново най-активни са децата. Всеки обаче, който желае, може да се включи. Може да поиска чашка и ръкавици от бара и след това да ни върне чашката, пълна с дребни отпадъци и фасове, за което пък ние даваме освежаваща натурална лимонада", заяви Иванов.

Инициативата му започва преди три години, след като близък приятел му разказва как останал впечатлен от подобна екоакция на плаж в чужбина.

„Истината е, че децата не замърсяват плажа, възрастните са тези, които го правят. Като си заровиш цигарата в пясъка и видиш дете, което обира отпадъка, няма как да не се почувстваш неудобно“, посочи собственикът на обекта.

„Нека всички плажуващи да пазят чисто, да си събират отпадъците, защото вашите и нашите деца си играят там. Благодарим на всички, които ни подкрепят с цел опазване на чистотата на пясъка", заяви Иванов. Той призова всички летовници да бъдат по-отговорни към плажовете и морето.

Инициативата „Лимонада за смет“ ще продължи до края на летния сезон.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама