Заради високите цени: В Бангладеш протестиращи превзеха бензиностанциите

16:35, 06 авг 22 / Свят 25 2143 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Хиляди жители на Бангладеш щурмуваха и превзеха бензиностанциите в страната часове преди да влезе в сила драстично поскъпване на горивата, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Бангладешкото правителство съобщи вчера, че от полунощ срещу неделя цената на бензина ще се покачи с 51,7 на сто, а на дизеловото гориво - с 42,5 процента.

Поради големия приток на клиенти редица бензиностанции затвориха и на места избухнаха демонстрации.

В североизточния град Силхет някои търговци на дребно се опитаха да вдигнат цените веднага след съобщението, заяви за АФП полицейският комисар Нишарул Ариф. Хора се събраха и протестираха пред всички бензиностанции в града”, разказа той.

За демонстрации бе съобщено и от редица други градове в Бангладеш.

Решението на властите е предизвикано от поскъпването на петрола на световните пазари, обясни министърът на енергетиката Насру Хамид. Ако ситуацията се нормализира, цените на горивата ще бъдат преразгледани съответно”, увери той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама