Четирима загинали при тежка катастрофа край Велико Търново

15:30, 06 авг 22 25 2714 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Четирима души загинаха при тежка катастрофа, станала в малките часове на денонощието на пътя Велико Търново - Русе, предаде БГНЕС. В катастрофата на място са загинали трима души, а по-късно днес един от ранените, който беше с тежка черепно-мозъчна травма, е починал в болницата, съобщиха от полицията. 

Ударили са се румънски автобус с лек автомобил. По първоначални данни автобусът удря лекия автомобил, който е бил спрял на аварийна площадка, и след това се удря в дърво. Пътуващите не са били в колата и от там пострадали няма.

В автобуса са пътували общо 25 човека и двама турски водачи. Пробите за алкохол на турските шофьори са отрицателни. 

Осем души са ранени при катастрофата, станала в участъка между селата Куцина и Поликраище. Ранените са в стабилно състояние. Продължават дейностите за тяхното стабилизиране, каза за БТА изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Красимир Попов.

В момента в болницата са настанени седем души – трима от тях турски граждани, четирима – румънски. Продължават хирургичните и ортопедични операции за тяхното спасяване. Един от пострадалите е освободен за домашно лечение.

На място е пристигнал консулът на Румъния в България, който е благодарил на лекарските екипи за бързата реакция. Междувременно Румъния изпрати медицински хеликоптер. Очаква се на летището в Горна Оряховица да пристигнат още хеликоптери и да се прецени дали състоянието на пострадалите румънски граждани позволява да бъдат транспортирани в Букурещ.

Двамата шофьори на автобуса са задържани за срок от 24 часа, съобщи наблюдаващият прокурор.

Движението в участъка е освободено за движение. На място продължава оглед и се установяват причините за тежкия инцидент. Работи се по всички версии.

По информация на прокуратурата, разследването на тежкия пътен инцидент на пътя Велико Търново - Русе ще бъде поето от следователи от Националната следствена служба. 

Недостатъци в инфраструктурата на мястото на катастрофата на пътя Русе - Велико Търново, показа първоначалният оглед на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса. Всички констатации ще бъдат обединени в доклад, който ще бъде изпратен в най-кратки срокове до компетентните институции

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама