Нинова замеси Александър Манолев в търговията с оръжия

09:57, 04 авг 22 / Политика 25 2193 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова намеси името на зам.-министъра на ГЕРБ от същия ресор Александър Манолев в търговията с оръжия, в ролята си на собственик на частна фирма, която е представлявала страната при сделки с Египет. 

„През февруари установихме, че директорът на „Кинтекс“ Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев, изтъкна тя в ефира на bTV.

Според нея това се е случило под протекцията на Даниела Везиева, която беше служебен министър на икономиката по време на втория служебен кабинет през 2021 година. „В момента с назначаването на министър Стоянов се възстановява модел. От първия ден се уволняват кадри на БСП – това е показателно за поведението на президента. Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка на Стоянов е да уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на „Кинтекс“, подчерта Нинова.

Нинова не била компетентна за газа, но настоява за връщане на „Газпром“

Относно енергетиката председателят на БСП отказа да коментира доставките на газ, като прехвърли въпросите на водещата Мария Ванкова към бившия министър Александър Николов, въпреки че и двете ведомства са отговорни по тази тема. Тя призна, че не е достатъчно компетентна, но в същото време изтъкна, че решението е да бъдат подновени доставките на газ от „Газпром“ и да започнат преговори за нов дългосрочен договор. 

Изкуствено се създава напрежение в сферата на енергетиката. Има проблеми с доставките на газ, но поканете бившия министър Александър Николов или някой от ръководството на „Има такъв народ“, допълни Нинова.

Според нея в момента България няма нужда от кризисен щаб и анализи, а от действия за възстановяване на преговорите с „Газпром“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама