ВМРО-Слатина напусна партиен клуб със заплахи към ДБ

17:20, 03 авг 22 / Политика 25 2327 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От ВМРО-Слатина са надраскали стените на вече бившия си клуб с нецензурни думи и заплахи по адрес на районния кмет Георги Илиев и формацията, от която е част той – Демократична България“.

ВМРО напусна клуба си в район Слатина и ни остави мили послания за спомен, написа самият Илиев във Facebook и публикува снимки на надрасканите стени на общинския имот. По думите му те били принудени да го напуснат, след негова заповед. „Отне ми доста време да измина всички нужни административни и законови стъпки. Имаше комисия и отварянето и смяната на ключалките бе извършено в присъствието на полицията“, добавя той.

В коментарите под публикацията на Илиев кандидатът на ВМРО за кмет на района Владислав Лалов твърди, че формацията му е била принудена да освободи помещенията, за да бъдат дадени те на партията на шоумена Слави Трифонов от Има такъв народ“. Той твърди, че помещенията са отнети неправомерно от ВМРО и се позовава на закона: Всички партии над 1% имат право на помещение. То се дава от районния кмет. ВМРО имаха помещение, в което бяха вложили няколко хиляди лева. Кметът един ден реши да го вземе и да го даде на ИТН. И понеже на младежите им е по - буйна кръвта са отишли една вечер и са го надраскали. Това е цялата история, а кмета е лъжец“.

Според закона за политическите партии обаче ВМРО няма право на подобно помещение, защото „държавата и общините предоставят безвъзмездно на политическите партии, които имат парламентарна група или достатъчен брой народни представители да образуват такава, помещения за осъществяване на тяхната дейност“, пише „Мediapool“.

На изборите през ноември ВМРО беше в коалиция с „Воля“ и НФСБ и трите формации събраха общо 3.14%.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама