„Втора седмица на тъмно“: Тунел „Железница“ без осветление заради кражба

13:39, 03 авг 22 25 2352 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Втора седмица не работи осветлението в тунел „Железница“ в един от най-натоварените участъци в страната - главен път Е-79. Причината - крадци са ограбили трафопоста, който осигурява електрическо захранване за тунела.

Апашите, разфасовали трансформатора, са били професионалисти - първо са разбили вратата на трафопоста и изключили захранването, след което са издърпали пред него трансформатора, който е на колелца. От трансформатора е свален бакъра, след което той вече е неизползваем, предаде БНР.

Пътно съоръжение като това не би следвало да остане без електрозахранване. През деня, когато влезеш в тунел и той не е добре осветен се получава черно петно пред шофьора. Самото око не може толкова бързо да се приспособи към тъмнината и тогава е изключително опасно, защото ако се случи нещо отпред, реакцията на шофьора е много забавена, обясни пред БНТ пътният експерт Георги Бързаков. Само преди дни в неосветеното съоръжение стана тежка катастрофа, а според шофьори е въпрос на време да се стигне и до нови инциденти.

В писмено становище от АПИ съобщиха, че осветлението в тунел „Железница“ ще бъде възстановено след монтирането на нов трансформатор. Очаква се това да стане в кратки срокове. За ремонта на трафопоста са нужни 100 000 лв.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама