Не, Лена Бориславова и Кирил Петков не се държат за ръка

16:49, 02 авг 22 / Политика 25 4962 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Снимка на премиера Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова, на която двамата напускат Министерския съвет, с ръце, които изглежда, че са вплетени една в друга, обиколи социалните мрежи. 

Първите кадри се появиха във Facebook-а на „По света и у нас“, но с краткия текст, че двамата са напуснали сградата. Фоторепортерът на БНТ Десислава Кулелиева, която е направила въпросната снимка, коментира пред „24 часа“, че това е „зрителна измама“ и двамата не са се държали за ръце. Публикуваната снимка обаче бе достатъчен повод повечето медии да развихрят въображението си и да разпишат статии за тяхната „скрита връзка“.

Малко по-късно от „Bulgaria ON AIR“ качиха във Facebook и видеоклип от същото събитие в централното фоайе на Министерски съвет. На него ясно се вижда, че двамата не са се хванали за ръка. 

Лена Бориславова също опроверга тези твърдения, като заподозря в тази медийна акция дискредитация на жените в политиката. „Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила. Няма проблем, че има такъв кадър. Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната“, написа тя във Facebook. 

„Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г. Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България“, изтъкна още началникът на кабинета. 

Тя благодари и на всички журналисти, които са отразявали работата на кабинета през последните 7 месеца и са направили видими усилията и резултатите им. Следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини, посочва тя. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 21:35, 02 авг 22

Какъв отличен министър- председател става от Лена Бориславова. Не могат да простят простаците в тази държава, че е умна, юридически грамотна, интелигентна, високо образована, възпитана и културна. На българина му дай простакеси като Десислава Атанасова, Фандъкова, Кърджалийската- ходи пеша бе, и т.н.

2 Анонимен 07:11, 03 авг 22

Глупости пишете! Това момиче не беше за този пост! Само глупости и фантазии в главата! Станаха за смях!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама