Австрийска лекарка се е самоубила заради заплахи от антиваксъри

16:25, 02 авг 22 25 2745 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Австрийска лекарка се самоуби, след като разкри, че е била заплашвана от противници на ковид мерките в страната.

Хиляди хора присъстваха на бдение в катедрала „Св. Стефан“ във Виена, за да почетат паметта й, предаде ДПА. Много хора запалиха свещи и фенерчетата на мобилните си телефони в памет на Лиза-Мария Келемайер, която в петък бе намерена мъртва в кабинета си в Горна Австрия. Зазвъняха и църковните камбани в нейна памет.

Лекарката затвори кабинета си няколко седмици по-рано, след като каза, че е била подложена на огромен натиск от страна на противниците на ковид ваксините в продължение на месеци.

Тя се е почувствала недостатъчно защитена от полицията и според собствените ѝ думи е похарчила около 100 хиляди евро, за да взема предпазни мерки, съобщи БТА.

Прокуратурата във Велс, Горна Австрия потвърди, че става въпрос за самоубийство и не е направена аутопсия. От прокуратурата съобщиха, че са открити предсмъртни писма, но отказват да разкрият каквото и да било за съдържанието им.

Междувременно Медицинската асоциация на Горна Австрия заяви, че на Келермайер е била предложена цялата възможна помощ. Членовете на асоциацията казаха, че са обсъдили план, по който кабинетът ѝ да продължи да работи.

Австрийският президент Александър ван дер Белен изрази ужаса си от случилото се. „Нека спрем това сплашване и всяване на страх“, написа той в Туитър, обръщайки се към противниците на мерките за ограничаване на коронавируса в страната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама