„Няма заложени мини“: Кабинетът „Петков“ предаде властта

15:27, 02 авг 22 / Политика 25 1421 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Правителство на Кирил Петков предаде властта в страната на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев. В Министерския съвет се проведе кратка церемонията по приемственост в изпълнителната власт, а след нея такива ще има и в отделните министерства.

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната. Преди всичко искам да отбележа, че противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис в България няма. Няма заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието ви от подготовката на честни избори“, каза Петков в началото на церемонията и пожела „кураж, смелост и успех“ на служебния кабинет.

Вече бившият премиер Петков обяви, че се надява служебното правителство да продължи „нашия път в борбата с корупцията“. „Разчитам на новите министри да не забравят, че нашето правителство беше свалено толкова бързо, защото ударихме схемата в пътния транспорт, железопътния транспорт. Тази битка трябва да продължи“, добави той, като по-голямата част от изказването му повтори неговото видеообръщение, което бе разпространено по-рано.

Кирил Петков с обръщение към народа

Гълъб Донев пък пожела характер, смелост и мъдрост на своите министри, за да работят за интересите на България и ги посъветва да запазят известна дистанция от властта, за да не загубят връзката си с хората. Той обяви, че цената на природния газ, цените на горивата, рекордната инфлация, протестът на пътностроителните фирми са приоритетите пред служебния кабинет, предаде Mediapool.

 „Предстоят месеци, в които политическите страсти ще са нажежени. Служебното правителство има за задача да възстанови добрия тон, диалога в обществените отношения. Има надежда все още, че ще е възможен диалогът”, каза служебният министър председател.

Донев добави, че очаква от правителството си “работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин”. „Умни решения съобразени със законите, умни и ефективни решения, които имат за цел подобряване живота на хората, а не са поредните политически послания“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама