„Не машините, политическият климат пречи на хората да гласуват“

09:49, 02 авг 22 / Политика 25 2342 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тази кампания ще изясни в по-голяма степен действително ли машините пречат на хората да гласуват. За мен изглежда несъмнено, че по-съществените причини са свързани с общия политически климат в страната и множеството предсрочни парламентарни избори, които не успяват да решат главния въпрос – за властта и създаването на достатъчно устойчива парламентарна подкрепа за правителство, което да управлява в рамките на целия си мандат. Това мнение изрази пред БНР Цветозар Томов, заместник-председател и говорител на ЦИК.

Той изказа резерви към тезата, че машинното гласуване е довело до по-слабо участие в изборите.

„От месеци насам ЦИК поставя въпроса за намирането на държавен склад за съхранението на машините за гласуване. Това е въпрос от компетенцията на Министерския съвет. До момента не е намерена подходяща сграда. За държавата би било по-евтино да ги съхранява в държавен склад“, коментира Томов.

Никой не би могъл да влезе в халето, където се съхраняват машините, без разрешение от ЦИК, увери Томов.  

Гласуване с хартия ще има във всички секции в страната и извън нея, в които броят на избирателите е по-малък от 300 души, уточни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама