Италиански съд нареди анализ на две COVID ваксини

10:47, 31 юли 22 25 3299 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Италиански съд, сезиран от физическо лице, противник на ваксинацията срещу COVID-19, нареди да бъдат анализирани в лаборатория ваксини, разработени на базата на информационна РНК. Това съобщи Франс прес, като се позова на адвокатка на ищеца, предава БТА.

Съдът в град Пезаро допусна експерт да установи съдържанието на ваксините на Moderna и Pfizer/BioNTech. Анализите ще бъдат направени през септември, уточни за АФП адвокат Николета Моранте. По думите ѝ това е първи подобен случай в Италия, а може би и в Европа“. 

Ищецът, който е преболедувал ковид, е 50-годишен служител в сферата на образованието и подлежи на задължителна ваксинация. Тъй като отказва да го направи, подлежи на административни санкции, отбеляза Моранте.

Ваксинацията с информационна РНК позволява на клетките да възпроизведат протеини, съдържащи се в коронавируса, за да накарат имунната система да ги разпознае и неутрализира при досег с него.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама