Вятър и гръмотевични бури в Северна България

07:35, 31 юли 22 25 2742 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

 

Днес ще нахлува хладен въздух и температурите ще се понижават. Облачността над страната ще е променлива и на места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°.

Предупреждение за силен вятър е в сила за шест области – Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново и Русе. С преминаването на студен атмосферен фронт, през деня северозападният вятър ще се усили и поривите ще достигнат  до 20-22 м/с.

Жълт код за гръмотевични бури е в сила за областите Русе, Търговище, Разград,  Шумен, Силистра и Добрич. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакваните количества валежи са 25-30 мм. Има условия за градушки.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над северното крайбрежие често значителна – купеста и купесто-дъждовна. На места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е предимно умерен. Максималните температури ще бъдат 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на отслабване, според прогнозата на НИМХ.
  
Над планините
облачността ще е променлива, често значителна. На много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама