Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция

17:00, 30 юли 22 / Свят 25 2834 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Гръцкото министерство на здравеопазването забрани влизането в морето на 12 плажа в област Атика, предаде БНР.

При изследване качеството на морската вода в областта властите са констатирали, че има райони със силно замърсяване на водата, което е опасно за здравето на хората. На тази база министерството на здравеопазването е наложило забрана за влизане и плуване в морето на опасните места.

В област Атика се забранява плуването на плажна ивица в близост до всички пристанища и места за ремонт на плавателни съдове. Не трябва да се влиза в морето по цялата дължина от пристанище Пирея до Перама, както и по цялата вътрешна дължина на пристанище „Рафина”. Забраната се отнася общо за 12 места.

Поставени са табели, които посочват причината за въведеното ограничение. Въпреки че има глоба за нарушителите, местните власти не очакват, че хората няма да се подчинят, защото е свързано с тяхното здраве.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама