България с трети медал на олимпийския фестивал в Словакия

10:29, 30 юли 22 / Спорт 25 2757 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

България спечели трети бронзов медал на Европейския олимпийски младежки фестивал в Банска Бистрица (Словакия). Елена Аргирова се нареди трета в тройния скок с резултат 12.44 м. Шампионка с 13.04 м е Аурея Бениусите от Литва, а среброто бе за Татяна Перейра от Португалия, скочила 12.51 м.

Това е трети медал за младите лъвчета след бронзовите отличия на Боян Хаджитодоров в тройния скок и на Ирен Саръбоюкова в скока на височина. Във финала на бягането на 400 м с препятствия Димитър Панделиев се нареди 7-и с 56,93 сек, съобщиха от Българския олимпийски комитет.

Младежкият национален отбор по волейбол на България също спечели медал, след като се класира за финала и така си осигури поне сребро. Воденият Мартин Стоев тим надигра на полуфинала с 3:1 Чехия и днес наше излиза в решителния за златото мач срещу Италия, победила в другия
полуфинал с 3:0 Турция.

Междувременно националният отбор на България по волейбол за девойки до 19 години загуби първия си мач в групата за разпределение на местата от 5-о до 8-0. Съставът на Мила Кьосева отстъпи пред Словения 0:3 (23:25, 15:25, 24:26) и утре от 9.30 ч. наше време излиза в спор за седмото място с Румъния, загубила днес също с 0:3 от Словакия.

В плуването на 800 м свободен стил Мария Живкова финишира в своята серия си за 9:34,36 мин., което ѝ отреди 13-о място в крайното класиране.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама