ГЕРБ: Петков залага бомби пред служебния кабинет

14:12, 29 юли 22 / Политика 25 2293 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Петков е казал, че ще се ограничи износа на „Лукойл”. Със забраната на износ на горива замазват очите на хората. Не казват защо не могат да въведат мито, не казват защо Българският енергиен холдинг не замести „Литаско”. Тази забрана освен всичко ще доведе до спад на износа и спад на индустриалното производство. Петков залага бомби пред служебния кабинет. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

Добрев заяви, че според него ни очаква газова криза през зимата. „Газ няма да има. Тази зима очаквам да има газова криза. За седемте танкера не са подписани договори и няма инфраструктура за достигане на този газ. Очаквам недостиг на газ благодарение на политиката на промяната”, каза той и заяви, че от сега трябва да започнем да се молим зимата да е топла, за да ни стигне количеството газ.

От 1 ноември ще има осезаемо намаляване на цените газа

По време на изказването на парламентарната група ГЕРБ по енергийните въпроси се включиха и Теменужка Петкова, също бивш министър на енергетиката, и депутатът Тома Биков.

Петкова заяви, че премиерът в ставка е излъгал. „Освен, че излъга, той опроверга себе си”, добави и разясни: „Уважаеми колеги, днес Петков, призна че проекта е получил акт 14. Кога ще получи другите актове 15 и 16 - никой не знае”, заяви тя.

Тя подчерта, че Кирил Петков се е опитал да оправдае своите действия с ГЕРБ и добави, че проектът за гръцката енергийна връзка е бил невъзможен без ГЕРБ.

Петков се опита да оправдае собствената си некадърност като обвини правителствата на Борисов. Проектът стана възможен благодарение на Борисов. Когато някой се опитва да говори за обслужване на чужди интереси, е хубаво да си припомним кой подписа Меморандума „Джемкорп”, каза тя и добави: „С лъжа започнаха своето управление, с лъжа и ще приключат”.

Тома Биков заяви, че Петков трябва да се ограничи във взимането на решения. „Петков в качеството си на премиер в оставка трябва да прекрати вземане на стратегически решения. Един премиер в оставка не е редно да прави каквито и да е било заявки дори за краткосрочни неща“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Да изчакаме да видим на каква стойност са щетите, нанесени на обществото. Не само по отношение на газа, но и всички други сектори”, добави Биков.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама