ЦСКА изхвърли от Европа „Македония ГП“

08:49, 29 юли 22 / Спорт 25 2645 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„ЦСКА-София се класира за III квалификационен кръг на турнира Лига на конференцията, след като успя да елиминира първия си съперник в пресявките. „Червените разгромиха с 4:0 в реванша гостуващия „Македония Гьорче Петров. Първият мач в Скопие завърши 0:0.

Този път играта на „ЦСКА-София“ бе доста по-раздвижена от безличното представяне миналия четвъртък. В 30-ата мин. капитанът Юрген Матай откри резултата от воле, след като Маурисио Гарсес му свали топката с глава.

В 62-ата мин. възстановеният от сериозна травма национал Георги Йомов удвои, след като бе изведен сам срещу вратаря на гостите от сръбския халф Лазар Туфегджич. Последният направи резултата 3:0 в 78-ата мин., когато се пласира най-добре при разбъркване.

Последното попадение в мача на стадион „Българска армия“ отбеляза в 87-ата мин. Дюкенс Назон, който бе взет за заместник на продадения Жорди Кайседо. Това бе и негов първи гол за „червените“.

Следващият съперник на „ЦСКА-София ще е ирландският „Сейнт Патрикс“, който достигна до тази фаза след 6:5 с дузпи като гост в реванша срещу словенския „Мура" (0:0 след продължения и 1:1 в Ирландия). Първият мач ще е в София идния четвъртък (4 август), а реваншът е седмица по-късно - на 11 август.

След мача треньорът Саша Илич бе доста доволен и благодари на публиката за подкрепата, но отново заяви, че тимът му има нужда от още попълнения. „Атмосферата беше фантастична. Дойдоха много повече фенове и сами видяхте, че тяхната подкрепа означава много за нас. Най-важното нещо от този мач беше, че продължаваме напред. Бяхме много несигурни през първата част. През втората част играхме много добре. За да се класираме за групите ни трябва и доста шанс. Надявам се, че наистина скоро ще имаме един - двама нови футболисти, които да вдигнат класата, заяви сърбинът.

„Ботев (Пловдив) отпадна

„Ботев (Пловдив) обаче не успя да преодолее първия си съперник в същия турнир. След 0:0 в първия мач с АПОЕЛ в София, пловдивчани загубиха с 0:2 реванша в Кипър. Домакините вкараха головете си в края на всяко от полувремената - Исам Шабак в 45-ата мин. и Йоргос Ефрем в 90-ата. Шабак имаше шанс да открие, след като топката се удари в капитана на „Ботев“ Виктор Генев и подлъга вратаря Хидайет Ханкич.

След почивката българският тим опита да върне попадението и да докара мача до продължения, но АПОЕЛ се прибра в своята половина и пазеше резултата. А в даденото от рефера продължение Ефрем удвои от пряк свободен удар.

Треньорът на пловдивчани изрази готовност да напусне след загубата в Кипър

След края на мача треньорът на „Ботев Азрудин Валентич намекна, че може още тази вечер или утре да напусне поста си. Тимът му стартира сезона с четири загуби и едно равенство (това с АПОЕЛ в София).

„В първите 10-15 минути изпускахме елементарни топки. Опитахме да се върнем в срещата. След това с Емануел Току имахме 100-процентов шанс. Усещах, че ако първото полувреме завърши 0:0, ще можем да контролираме мача. След това имахме ситуация с Мартин Секулич. Горд съм от начина, по който реагирахме в този двубой. Голът от пряк свободен удар се случва. Не видях футболист, който да не даде 100% за „Ботев. В този трансферен прозорец не бяхме ефективни и това си казва думата. Трябват ни няколко футболисти, за да станем по-добър отбор. Изстискахме максимума от отбора, спечелил третото място. Ако вземем двама за титулярния състав, ще имаме потенциал да вземем купата“, посочи Азрудин Валентич.

Имам среща със собственика и изпълнителния директор. Ще поговорим и ще решим кое е най-доброто решение за „Ботев". Усещам, че феновете не подкрепят отбора. Ако не го подкрепят заради мен, за мен ще е лесно, защото аз искам най-доброто за Ботев" (Пловдив), каза още той, цитиран от „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама