България закрива консулството си в Екатеринбург

08:05, 29 юли 22 / Политика 25 2327 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Министерският съвет взе решение за временно закриване на консулството на България в руския град Екатеринбург, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Предвид ограничаването до нормални и разумни рамки на руското дипломатическо присъствие в Република България и с разбирането, че двустранните отношения следва да се основават на реципрочност, Република България ще закрие временно консулството си в град Екатеринбург, Руска федерация, и очаква реципрочни действия от руска страна по отношение на Генералното консулство в град Русе“, посочват още оттам. 

Припомняме, че след изгонването на 70 служители на руската мисия в България, посланикът на Русия у нас - Елеонора Митрофанова заплаши, че ще прекъсне дипломатическите отношения между двете страни и ще затвори руското посолство в София. Това обаче така и не се случи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама