Обрат: БСП връща неизпълнен мандата на Радев

10:14, 27 юли 22 / Политика 25 2380 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

БСП ще върне неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев. Дотук се стигна, след като депутатите „свалиха“ от дневния си ред гласуването на предложената от левицата управленска програма с хоризонт до края на годината.

Със 117 гласа „за“ депутатите решиха точката да отпадне от дневния ред. Предложението дойде от ДПС и ГЕРБ и беше подкрепено и от „Има такъв народ“ и „Възраждане“. Според опозиционните партии не е работа на Народното събрание да помага на мандатоносителя за съставяне на кабинет. 

Предизвестеният провал на третия мандат и вината на Радев

Подкрепата за програмата беше условието БСП да предложи кабинет, начело с Асен Василев. Документът включваше голяма част от програмата на неслучилия се кабинет „Василев“, но и предложения на „Има такъв народ“. В него бяха заложени задачи като избор на нов шеф на КЕВР, преструктуриране на КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков за неин шеф, гласуване на бюджет за догодина и др. Левицата обаче даде да се разбере, че ако програмата на бъде гласувана, веднага ще върне мандата и ще отвори пътя за насрочване на предсрочни избори наесен.

Радев се обяви за избори в началото на октомври

„ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не искат да има закони, не искат да има КЕВР, искат да има хаос и беззаконие. Опасността, която предстои пред държавата от днес нататък е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство. В този парламент няма антикорупционно мнозинство, а има представители на тези, които искат да се възползват от корупцията. „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС“, обяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, цитиран от БГНЕС.

 ***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 10:49, 27 юли 22

Маскари

2 Анонимен 11:27, 27 юли 22

Аз още първия път разбрах, че тия помияри от ИТН ни откраднаха протеста. Пълни боклуци. Ива Митева не е член на ИТН, но е членка на ДПС олигархичния кръг заедно със мултака Стоян Денчев, Доган, Пеевски и цялата мърша от тази токсична партия, която обслужва Кремъл и Путин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама