Мъж е ранен след преследване и стрелба край София

08:21, 26 юли 22 25 2340 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преследване и стрелба на изхода на София в посока Владая. Ранен е мъж

Сигналът към полицията е подаден вчера около 19.00 ч. Група момчета отиват да вземат дълг от 200 лв. от търговец, който има сергия на изхода на София в посока Владая.

По думите им длъжникът първо вади нож и ги заплашва, след което ги подгонва с колата си. Те твърдят, че по време на гонката преследвачът е стрелял по тях. Единият от пътниците в кола е ранен.

Стрелецът уцелва два пъти стъклата на преследвания автомобил, както и един от пасажерите в ухото.

„Закарах моя приятел до това момче да му върне парите, върна му парите и му изкара нож. Оттам се качихме в колата и той започна да стреля по нас с пистолет“, разказа един от потърпевшите.

Пострадалият мъж също говори пред bTV: „Той дължеше сума пари на братовчедка ми и аз трябваше да отида да ги взема от него. Отидох да взема парите, той нещо я е заплашвал и също е казал, че има някакви намерения към мен“, разказа мъжът.

Той уточни, че става въпрос за 200 лв. Преследването е продължило 10 минути, допълни пострадалият.

„Той има сергия тук, на Владая. Дава ми парите, вика – изчакай малко. Извади ножа, видя, че съм с още две момчета, след което вика – хайде, тръгвайте си. Ние запалихме колата, той извади пистолета, започна да стреля по нас. И по време на движение също стреляше и ме уцели в главата“, разказа пострадалият младеж.

По думите му мъжът е криминално проявен и прекарва бежанци. Имал и условна присъда за това. Още едно момче в колата е било уцелено в главата, но е без рани, тъй като е откат от изстрела, допълни пострадалият.

Той беше категоричен, че ще съди нападателя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама