Зеленски обвини Русия в газова война срещу Европа

08:11, 26 юли 22 25 2063 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Москва, че използва ограниченията в доставките на газ, за да упражнява терор над Европа.

„Всичко това се прави от Русия нарочно, за да бъде възможно най-трудно за европейците да се подготвят за зимата. Това е открита газова война, която Русия води срещу обединена Европа. Точно по този начин трябва да бъде възприемана. На тях не им пука какво ще се случи с хората, как ще страдат, дали от глад заради блокиране на пристанища, дали от студ през зимата и бедност, дали заради окупация. Това са просто различни форми на терор”, заяви Зеленски в обичайното си обръщение към нацията, публикувано на сайта му като държавен глава.

Русия обвини украински военни в престъпления срещу човечеството

Той категорично призова Европейският съюз да наложи по-строги ограничения спрямо Русия в своя бъдещ осми пакет санкции.

Направете всичко, за да ограничите руските приходи от газ и петрол, както и от всякакъв друг износ. Прекратете търговските отношения с Русия възможно най-много, защото всяка подобна връзка за Русия е потенциално средство за оказване на натиск”, настоя президентът на Украйна, цитиран от БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:20, 26 юли 22

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама