YouTube премахва клипове с дезинформация за абортите

16:40, 25 юли 22 / Свят 25 2204 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Компанията YouTube заяви, че започва премахване на видеоклиповете, които разпространяват дезинформация, свързана с абортите, пише Би Би Си.

Усилията са насочени към клипове, които споделят начини да се направи аборт извън болнични заведения или нелегално заради забраната на аборти в Съединените щати.

Историческо: САЩ отмениха конституционното право на аборт

Кампанията стартира след отворено писмо на компанията „УлтраВайлет“. Според писмото, адресирано до YouTube, Meta, Twitter и TikTok, технологичните компании в момента печелят пари от подобни опасни методи. Част от таргетираните публикации рекламират алтернативи на абортите с лекарства, например. Други пък дават съвети как да се абортира с помощта на билки.

Неродената България: 6 млн. аборта за 65 години

В някои от щатите, където абортите ще бъдат напълно забранени, търсенията Google по темата са скочили с 11%. По-лошото е, че тези търсения са отвели потребителите към нелегални клиники, предаде bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама